Rekisteriseloste ja tietoa evästeistä

REKISTERISELOSTE

Henkilötietolain (523 /99) 10 §:n mukainen REKISTERISELOSTE

1. Rekisterinpitäjä
Mervi Salmi Oy
Y: 2339490-3
Kalkkinokantie 21 B 6
94720 KEMI

 

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Rosa-Maaria Salmi
puhelin +358 44 552 8803
laperle@laperle.fi

 

3. Rekisterin nimi
Mervi Salmi Oy: liikkeen asiakasrekisteri.

 

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Henkilötietoja kerätään, käsitellään ja käytetään verkkosivuston ja kampanjoiden toimesta asiakkaiden tilausten toimittamista, asiakassuhteen hoitamista, suoramarkkinointia, etämyyntiä sekä asiakasyhteydenottoja varten. Tämän lisäksi henkilötietoja voidaan käyttää tilastollisiin ja palvelujen kehittämistarkoituksiin.

 

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteri voi sisältää seuraavien kategorioiden mukaisia henkilötietoja:
• Nimi
• Osoite (erikseen laskutus ja toimitus)
• Postinumero ja toimipaikka (erikseen laskutus ja toimitus)
• Puhelinnumero
• Sähköpostiosoite
• IP-osoite
• Yritys
• Yrityksen osoitetiedot
• Yrityksen ALV-tiedot

 

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet
Rekisterin säännönmukaisena tietolähteenä ovat asiakkailta itseltään kerättävät tiedot verkkokaupan kassa- ja rekisteröintisivuilla. Henkilötietoja kerätään ja käsitellään verkkokaupassa, sivustoissa, laskutuksessa, kirjanpidossa, sähköpostissa sekä sosiaaliden median yhteisöissä.

Henkilötietoja voidaan kerätä verkkokaupan välityksellä sekä sähköisessä tai ei-sähköisessä muodossa olevilla lomakkeilla (esimerkiksi palaute- ja tilauslomakkeilla) ja puhelimitse asiakaspalvelun hoitamista varten. Asiakkaista voidaan tallentaa kohdan 5. kategorioiden lisäksi myös palvelun käytön alkamis- ja päättymistiedot sekä kiinnostustiedot markkinoinnin profilointiin Google Analytics- sekä Semrush -työkalujen avulla.

 

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset
Kolmansille Euroopan Unionin alueella sijaitseville tahoille kuten esimerkiksi verkkokaupan ylläpitäjille, yhteistyökumppaneille, asiakkaan mahdollisesti tilaamia palveluja tuottaville yhtiöille sekä viranomaisille voidaan luovuttaa henkilötietoja. Näitä tietoja on mahdollista luovuttaa tavaroiden ja palveluiden toimittamista varten ja asiakkaan välisen sopimuksen toteuttamiseksi. Henkilötietoja ei luovuteta ilman asianosaisen nimenomaista suostumusta kolmansille osapuolille muutoin kuin edellä mainitussa tarkoituksessa, ellei lainsäädännöstä muuta johdu.

 

8. Tietojen poistaminen
Tietoja voidaan poistaa Asiakkaan vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi. Pyynnöt tietojen poistamisesta tulee toimittaa rekisterinpitäjän sähköpostiosoitteeseen, jolloin tiedot poistetaan manuaalisesti.

 

9. Rekisterin suojauksen periaatteet
Asiakasrekisteriä on lupa käyttää ainoastaan henkilöillä ja ylläpitäjillä, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu. Rekisterin käyttöä valvotaan käyttäjäkohtaisin käyttäjätunnuksin ja salasanoin sekä myös tapahtumalokilla tallentaen kirjautumistiedot. Verkkokaupan asiakasrekisteriä ylläpidetään sähköisenä tietokantana tämän valtuuttaman teknisen ylläpitäjän toimesta. Verkkokauppa on suojattu palomuurilla ja virustorjunnalla käyttäen myös muita asianmukaisia verkkokaupan suojauksia ulkoisia tietomurtoja vastaan.

 

10. Kielto-oikeus
Asiakas voi saada katsottavakseen häntä koskevat tiedot. Rekisterinpitäjä saattaa periä tietojen antamisesta siitä aiheutuvan kohtuullisen, välittömät kustannukset kattavan korvauksen, mikäli asiakas on edellisen kerran saanut tietonsa tarkastettavakseen alle vuoden sisällä.

 

Asiakkaalla on henkilötietolain mukainen oikeus rekisteröityjen tietojensa tarkistamiseen. Asiakkaalla on tämän lisäksi myös oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsittely ja luovuttaminen suoramarkkinointia ja etämyyntiä varten. Kieltopyynnöt tulee lähettää rekisterinpitäjän sähköpostiosoitteeseen sähköpostilla.

TIETOA EVÄSTEISTÄ

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjän tietoja halutaan säilyttää tämän siirtyessä internetpalvelun sivulta toiselle. Käyttämällä verkkokauppaa ja sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Mikäli et halua käyttää evästeitä, voit kytkeä ne selaimessasi pois päältä tai poistua sivustolta. Sivuston toiminnallisuus kuitenkin saattaa vaatia evästeiden käyttöä.

Käyttämällä evästeitä pystymme muokkaamaan sivuston ja verkkokaupan tarjontaa ja käyttökokemusta asiakkaidemme mieltymystyn mukaiseksi. Evästeiden avulla keräämme asiakkaistamme mm. seuraavia tietoja.

  • käyttäjän IP-osoite
  • käyttäjän verkon host-nimi
  • päätelaite ja selaintyyppi
  • kellonaika ja päivämäärä
  • vierailty sivut ja katsotut tuotteet
  • mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut kyseiselle verkkosivulle
  • miltä palvelimelta käyttäjä on tullut verkkosivulle
  • mistä verkkotunnuksesta käyttäjä on tullut verkkosivulle

 

Näiden lisäksi saatetaan kerätä myös muita tietoja statistiikkaa varten mm. Google Analytics- ja Semrush -työkaluja varten.